Články & recenze

reklama
Test modernizované Škody Citigo
26. června 2017
Recenzi Škody Citigo přivážíme poté, co prodělala první větší modernizaci po více než pěti letech od zahájení prodeje. Otestovali jsme všechny výkonové verze litrového motoru včetně varianty na zemní plyn CNG.
Deset nejlevnějších nových aut ideálních na letní rodinnou dovolenou
25. června 2017
Praktická karoserie liftback, kombi, MPV nebo SUV, alespoň 500 litrů v kufru a spotřeba do 5 litrů paliva na 100 km - takové byly požadavky na nové auto, které je podle nás ideální pro letní dovolenou. Vybrali jsme deset nejlevnějších.
Test Suzuki Vitara se sportovně-luxusní výbavou SE
24. června 2017
Suzuki Vitara se začalo nabízet ve speciální edici SE. Ta kombinuje lehce sportovní designový styl s nejvyšší výbavou Elegance. Vitara má na sobě více chromu, měděných prvků a loketní opěrku v ceně.
Nový Hyundai i30 kombi je levnější než Octavia, ale dražší než předchůdce. Prodává se od 385 tisíc korun
23. června 2017
Hyundai i30 se v Česku řadí mezi nejpopulárnější nové automobily, tím spíše s karosérií kombi. Aktuálně uváděná třetí generace praktického modelu nižší střední třídy se velikostí kufru přiblížila Škodě Octavia Combi. Cenou od necelých 385 tisíc korun se dostává pod mladoboleslavský vůz.
Volkswagen rozšiřuje nabídku modelu Arteon. Jeho cena nakonec klesne pod 900 tisíc
22. června 2017
Volkswagen rozšířil ceník Arteonu o levnější varianty. Aktuálně nejlevnější je varianta s naftovým motorem 2.0 TDI/110 kW, automatickou převodovkou a základním výbavou za 1 007 900 korun. Později naběhne i nejslabší benzinový motor 1.5 TSI, který sníží cenu modelu pod 900 tisíc.
Nový Jaguar XF Sportbrake, tedy v provedení kombi, začíná s cenami na 1,22 milionu
21. června 2017
V historii Jaguaru příliš sériových modelů s karosérií kombi není. První byl kontroverzní X-Type, mnohem větší popularity ale dosáhla praktická varianta sedanu XF. Ta se objevila i u druhé generace modelu a jen pár dnů po světové premiéře je možné ji od 1,22 milionu korun objednávat také v Česku.
Šestitýdenní test Škody Kodiaq 1.4 TSI 4x4 AT
20. června 2017
Podrobnou recenzi Škody Kodiaq jsme obohatili o šestitýdenní testování verze 1.4 TSI 4x4 AT. Zkoušeli jsme tedy na českých silnicích základní benzinový motor v kombinaci s pohonem všech kol a automatickým řazením.
Nový Nissan Micra sází na hravost a naftový motor, v základní výbavě stojí 259 tisíc
19. června 2017
Ve čtvrté generaci se Nissan Micra mezi nejpopulárnější malá auta nezařadil. Podíl na tom mohly mít nevýrazný design i lacině vyhlížející interiér. Aktuální páté vydání pětidveřového hatchbacku konkurujícího Škodě Fabia se vydalo úplně jinou cestou.
Nissan Qashqai: základní model pod 400 tisíc korun, lepší výbavy jsou však mnohem dražší
17. června 2017
Kompaktní SUV Nissan Qashqai je stálicí nabídky japonské značky. V květnu se ceny neměnily, ale nabídka se trochu zúžila a například čtyřkolku si už v chudší výbavě Acenta nepořídíte.
Test Mazdy 6 Wagon s novým systémem pro jízdu v zatáčkách
16. června 2017
Mazda 6 dostala nový systém G-Vectoring Control, který pomáhá s projížděním zatáček. Nakrátko ubere sílu, aby zatížil přední kola. Řidič má tak méně práce. Test jsme obohatili o naše zkušenosti s touto novinkou.