Články & recenze

reklama
Červnové registrace: Nečekané zemětřesení v první pětce
7. července 2017
Květnový rekord (27 009 registrací) sice trh v červnu nepřekonal, přesto se jedná o nejúspěšnější šestý měsíc v historii. 26 634 registrací představuje meziroční nárůst o 3,58 %. Jednotlivé značky si tentokrát vyměnily pořadí na druhém až pátém místě.
Dacia Lodgy: Nejlevnější sedmimístné MPV pořídíte za 267 900 Kč
6. července 2017
Dacia před koncem loňského roku představila facelift svých MPV osobního Lodgy a užitkového Dokker. Aktuálně jsou oba již v nabídce českých prodejců této rumunské značky. Podívejme se, co všechno se změnilo na nejlevnějším sedmimístném MPV tuzemského trhu.
Test třetí generace miniauta Kia Picanto
5. července 2017
Vyzkoušeli jsme novou generaci minivozu Kia Picanto. Patří mezi nejprostornější mini s větším kufrem než ve Škodě Citigo a láká na dravý design. Nabídka motorů je sice řidší, k účelu auta ale stačí.
Test druhé generace Renaultu Koleos
4. července 2017
První recenze druhé generace Renaultu Koleos probíhala v okolí slovenského Šamorína. U verze s motorem 2.0 dCi a pohonem všech kol jsme testovali, čeho všeho je schopný konkurent Škody Kodiaq na silnici i v terénu.
Škoda spustila předprodej Karoqu. Zatím startuje na 530 tisících, základní model bude až na podzim
3. července 2017
Škoda začala v předprodeji nabízet nástupce modelu Yeti. Zatím budou k dispozici jen dvě vyšší výbavy a čtyři motorizace. Ceny začínají na 530 tisících korunách. Základní výbava Active se objeví až na podzim.
Kia Sorento: nový vrcholný model Luxury za 1 214 980 korun
3. července 2017
Největší evropský model korejské automobilky Kia se dočkal nové vrcholné výbavy. Říká si Luxury, je o 25 tisíc korun dražší než Premium a nabízí maximální možnou výbavu ve standardu.
Test druhé generace Mini Countryman
1. července 2017
Recenze druhé generace Mini Countryman vznikala v italském Miláně a jeho okolí. Testovali jsme speciální provedení - plug-in hybridní variantu Countryman SE s benzinovým motorem a zároveň elektromotorem.
Toyota u RAV4 zdražila diesely a zlevnila hybridy
30. června 2017
Největší japonská automobilka prosazuje svou cenovou politikou ekologicky příznivější hybridy vůči turbodieselům. Dvoulitrový vznětový čtyřválec D-4D proto zdražila o 10-31 tisíc korun, zatímco verze kombinující benzinový motor s elektromotorem zlevnila o desítky tisíc korun.
Test faceliftované druhé generace Nissanu Qashqai
29. června 2017
V okolí Vídně jsme testovali modernizované SUV Nissan Qashqai. Nejprodávanější SUV na evropském trhu dostalo nejen novější vizáž, upravoval se mu i podvozek a má teď mnohem lepší odhlučnění.
Omlazený Peugeot 308 je až o 30 tisíc korun dražší než předchůdce. Nový turbodiesel v nabídce zatím chybí
28. června 2017
Peugeot před několika týdny odhalil omlazenou podobu modelu 308. Nejzásadnější změny se udály pod karosérií, kam se nastěhoval nový naftový čtyřválec, nebo osmistupňový automat. Složení ceníku pro český trh zůstalo na první pohled téměř stejné, novinka je však podle výbavy dražší až o 30 tisíc korun.