Články & recenze

reklama
Volkswagen Sharan nyní dražší o 23 tisíc korun, nejlevněji vyjde na 943 900 Kč
4. listopadu 2017
Říjnové zdražování u Volkswagenu se nevyhnulo ani velkému MPV Sharan. Ceny se zvýšily o 23 tisíc korun, o stovky byla zdražena i příplatková výbava. Základní model 2.0 TDI/110 kW Comfortline nyní přijde na 943 900 Kč.
V říjnu prodeje automobilů meziročně vzrostly, nová Škoda Karoq už je v TOP10
3. listopadu 2017
Říjnové registrace nových automobilů oproti předcházejícímu měsíci i meziročně opět vzrostly. 23 192 prodaných vozidel podle statistik SDA představuje meziroční nárůst 5,88 %. V celkových číslech (228 703 ks) od začátku roku trh roste oproti loňsku o 6,5 procenta.
Peugeot 2008: zlevnění benzinových motorů o tři a zdražení turbodieselů o dva tisíc korun
2. listopadu 2017
České zastoupení francouzské značky začátkem října zlevnilo některé modelové řady. Týká se to hatchbacku a kombi 308, malé 208 a nejprodávanější řady 2008. Na kompaktní SUV, jehož cena začíná na částce 337 tisíc korun, se podíváme podrobněji.
Nissan Juke Czech Line: Extravagantní SUV ve speciálním úpravě již za 379 tisíc korun
1. listopadu 2017
Novinkou říjnových ceníků Nissanu je akční model malého SUV Juke s názvem Czech Edition. Speciální verze nahrazuje v nabídce Dark Sound N-Connecta a Dark Sound Tekna. Jinak je u modelu Juke k dispozici široká paleta motorů i výbav. Ceny standardních verzí začínají na částce 294 tisíc korun.
Test Mercedesu GLA po modernizaci
31. října 2017
Recenzi Mercedesu GLA jsme obohatili a doplnili o zážitky z testování vozu po letošní modernizaci. Nejmenší terénní vůz s hvězdou ve znaku jsme znovu vyzkoušeli s nejsilnějším naftovým motorem a pohonem všech kol.
Stinger je nejdražší model Kia. Se šestiválcem stojí 1,4 milionu korun
30. října 2017
Kia se s modelem Stinger pouští tam, kam se zatím s žádným jiným vozem neodvážila. Míří na špičku střední třídy, kde chce zaútočit na tradiční německé hráče. Těm liftback, nebo podle slov Kie fastback, konkuruje také cenou. V základu přijde na 1,1 milionu korun.
Test Seatu Arona
29. října 2017
Španělský příspěvek do třídy malých SUV se v těchto dnech začíná prodávat na českém trhu. Nabídka zatím zdaleka není kompletní, k dispozici jsou pouze benzinové litrové tříválce a chybí sportovní varianta FR. První test v okolí Barcelony ukázal hlavně na skvělé jízdní vlastnosti této koncernové novinky.
Citroën Berlingo s ekologickým bonusem začíná na částce 335 900 Kč
27. října 2017
Citroën začátkem září spustil tzv. šrotovné, od října jej vystřídal ekologický bonus. Rozdíl je v tom, že nákup nového vozu se zvýhodněním až 120 tisíc korun již není podmíněn výkupem ojetého vozu. Konečná cena pak znamená většinou zlevnění o deset tisíc korun, u osobní verze užitkového Berlinga však o dvacet nebo dokonce třicet tisíc korun.
Test Volkswagenu T-ROC
26. října 2017
Recenzi nového SUV Volkswagen T-ROC přivážíme z portugalských silnic více než dva měsíce před oficiálním začátkem prodeje novinky na českém trhu. Testy odhalily, že T-ROC je vším možným, jen ne nudným automobilem.
Test nové generace Jaguaru XF Sportbrake
25. října 2017
Přinášíme vám recenzi nové generace velkého manažerského kombi. Jaguar XF Sportbrake přijíždí v nové generaci a může se právem pyšnit titulem jednoho z nejlepších velkých kombíků, které se skvěle řídí.