Články & recenze

reklama
PR článek
Hrstka tipů, která vám pomůže cestovat s klidem a bezpečně
20. srpna 2019
Dálnice se začínají zaplňovat cestovateli za letní dobrodružstvím, ať už jedou s partnerem, celou rodinou, kamarády, nebo třeba sami. Dovolená často patří k velkým zdrojům stresu a není radno podcenit potenciální problémy, které při vaší jízdě tam a zpět mohou nastat. Pojďme se společně podívat na pár rad a tipů, které vám zajistí pohodu ještě před odjezdem.
Test Subaru Forester s dvoulitrovým benzinovým motorem
31. března 2019
Prostorné SUV Subaru Forester už koupíte pouze s jediným motorem. Benzinový boxer o výkonu 150 koní se pojí s CVT převodovkou a pohonem všech kol. O zkušenosti s aktuálním vozem jsme rozšířili už tak bohatou recenzi.
Seat Leon přišel o verzi na plyn. Místo toho dostal výkonný turbodiesel
30. března 2019
Španělský hatchback a kombi už nekoupíte s motorem schopným spalovat stlačený zemní plny. České zastoupení značky vyřadilo nejen motor 1.5 TGI, ale také jedinou variantu s pohonem všech kol 2.0 TDI 4WD DSG. Přibyl ale zajímavý turbodiesel.
Úsporná a pohodlná zároveň. Vybíráme dostupná naftová kombi s automatem
29. března 2019
Naložit co nejvíc věcí do kufru, zařadit polohu D a vyrazit na dlouhou cestu. To je jedna z věcí, která naftové kombíky nižší střední třídy s automatem dělá tak přitažlivé. Díky úspornému provozu navíc dojedou poměrně daleko.
Blíží se konec naftových motorů? Diesely jsou levnější než dřív, stojí jako benzin
29. března 2019
Slevy na naftové motory u některých automobilek výrazně přesahují benzinové jednotky. Ušetřit je možné i více než 200 tisíc korun.
Dýchnutí zatím nebude pro nastartování auta povinné, detekce ospalosti však ano
28. března 2019
Aby se situace na evropských silnicích zlepšila, mají být nejnovější automobily mimo jiné vybaveny i programem nouzového brzdění.
Volkswagen vyřadil z nabídky motor 1.5 TSI. Na oplátku přidal nový diesel
27. března 2019
Arteon, Passat, T-Roc nebo Tiguan. To jsou modely, které už nemůžete dostat s benzinovým přeplňovaným čtyřválcem 1.5 TSI. V některých případech ale Volkswagen přidal do nabídky naftový motor. Připravili jsme pro vás podrobný přehled změn.
Škoda Octavia dostala nový paket Dynamic. Sází na sportovní vzhled
25. března 2019
Mladá Boleslav rozšiřuje nabídku balíčků pro Octavii. Auto dostalo zajímavé černé detaily, sportovní sedadla nebo novou nabídku kol. Balíček nese jméno Dynamic a prodává se ve dvou verzích.
Test modernizované Mazdy CX-3
24. března 2019
Recenzi baby SUV Mazda CX-3 přivážíme po změnách, které na ní proběhly při faceliftu v roce 2018. Testovali jsme verzi s novým naftovým motorem 1.8 SKYACTIV-D s manuálním řazením a pohonem přední nápravy.
Škoda plánuje levnější elektromobil velikosti Fabie. Vyrábět by se mohl v Kvasinách
22. března 2019
Šéf Škody Bernhard Maier na výroční tiskové konferenci potvrdil, že by Škoda v Česku do čtyř let mohla vyrábět rovnou tři čistě elektrická auta.
Mazda MX-5 dostala novou výbavu na oslavu svých třicátých narozenin
22. března 2019
Lehké sportovní kupé Mazda MX-5 letos slaví už třetí kulatiny. Japonská automobilka pro něj proto připravila speciální výbavu, která se začala prodávat i na českém trhu. Výbava je dostupná nejen pro model MX-5, ale i jeho verzi MX-5 RF s odlišnou karoserií.