Články & recenze

reklama
Číňané věří, že jejich motory vydrží věčně. Začali nabízet záruku na milion kilometrů
1. září 2018
Čínská automobilka Chery začala nabízet záruku na jeden milion kilometrů. Zatím se týká jen motoru.
Nová Kia Ceed - obří kufr pro kombík SW a ceny od 379 980 korun u hatchbacku
31. srpna 2018
Třetí generace v Česku populárního modelu Kia Ceed se prodává od necelých 380 tisíc korun. Kombík Ceed SW stojí o 25 tisíc více. Zaujme jeho obří kufr 625 litrů i bohatá bezpečnostní výbava. Porovnali jsme novinku s předchůdcem i konkurenty.
Toto je 30 nejprodávanějších aut na světě. Nejžádanějším modelem z Česka je Hyundai
31. srpna 2018
Podívejte se na 25 nejprodávanějších aut na světě. Prodejům kralují Volkswagen a Toyota, nejprodávanějším autem vyrobeným v ČR je Hyundai.
Test třídveřové Škody Citigo po faceliftu
30. srpna 2018
Recenzi třídveřové Škody Citigo jsme připravili, protože ze z ní stalo nejlevnější nové auto v Česku, když nepočítáme dacie Logan a Sandero. Testovali jsme modernizované Citigo s nejslabším motorem 1.0 MPI/44 kW.
Arkana je francouzské BMW X6. Renault ukázal v Moskvě zajímavého křížence SUV a kupé
30. srpna 2018
Na moskevském autosalonu měl světovou premiéru nový crossover automobilky Renault. Jmenuje se Arkana a svým designem představuje křížence vysokého SUV a sportovního kupé. Podobné modely jsou sice trnem v oku motoristickým "expertům", u zákazníků však mají obrovský úspěch. Důkazem je třeba kontroverzní BMW X6, které tento specifický segment založilo. Nový Renault Arkana se v Moskvě představil pouze jako koncept, zástupci značky však již nyní oznámili, že se začne prodávat už příští rok právě v Rusku. Poté se rozšíří i na další trhy. Podívejte se na nový Renault a fakta o něm známá v galerii, kde najdete i jeho hlavní konkurenty.
Takto budou vypadat nové škodovky, mají být sportovní. Škoda zveřejnila novou studii
30. srpna 2018
Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první skici připravované studie Vision RS, která se ukáže v říjnu na pařížském autosalonu. Naznačuje, jak budou vypadat nové škodovky.
Lada představila v Moskvě studii offroadu 4x4 Vision. Blíží se konec nesmrtelné Nivy?
29. srpna 2018
Legendární Lada Niva je v produkci automobily z Togliatti od roku 1977. Nyní se zdá, že se její čas konečně nachýlil. Ruská automobilka představila na autosalonu v Moskvě koncepční studii 4x4 Vision. Při její prezentaci pak šéfdesigner Lady Steve Mattin prozradil, že sériový automobil se od této studie zásadně lišit nebude a koupit údajně půjde už za dva nebo tři roky. Podívejte se na nástupce ruského offroadu v naší galerii. V rámci představení novinky nebyly zatím prozrazeny žádné technické údaje ani rozměry, potvrzeno bylo pouze to, že základem automobilu bude platforma CMF-B, na které vznikají kompaktní modely aliance Renault-Nissan. Lada je totiž její součástí.
Ford Focus čtvrté generace na českém trhu od 369 990 Kč
29. srpna 2018
Ford začátkem léta uvedl na český trh novou, v pořadí již čtvrtou generaci svého nejprodávanějšího modelu. Focus překlopil přední masku chladiče a nyní s úsměvem nabízí rozšířenou standardní výbavu a prostornější kufr.
Test modernizovaného Citroënu C4 Cactus
28. srpna 2018
Recenzi Citroënu C4 Cactus přivážíme poté, co se v roce 2018 změnil z malého SUV na rodinný hatchback. Tedy alespoň podle představ značky. Náš test prozradí, že se ve skutečnosti nic zcela zásadního nestalo.
Máte ekologicky šetrné auto? Stát pro ně zavede zvláštní registrační značky, časem budou mít výhody
27. srpna 2018
Elektromobily nebo v budoucnu auta na vodík dostanou speciální registrační značku. Ta by jim prý mohla časem zajistit jisté výhody.