Články & recenze

reklama
Slabé čtvrtletí pro auta v Česku. Registrace klesají, Dacia se drží třetí
11. dubna 2019
Výrazně menší množství registrací nových vozů na českém trhu pomohlo Dacii. Už v únoru porazila v žebříčku prodejnosti Hyundai a vystřídala ji tak na třetím místě. To se potvrdilo i s příchodem březnových statistik. Máme čísla za celé první čtvrtletí.
Peugeot 308 upravil motory. Zpomalily, ale chlubí se nižší spotřebou
9. dubna 2019
Francouzská automobilka upravila parametry u svého hatchbacku a kombi Peugeot 308 a 308 SW. Změny se týkají benzinového motoru 1.2 Puretech ve výkonnostních provedeních 81 a 96 kW. Výsledek potěší hlavně ty, kteří hledají úspornější svezení.
Test elektromobilu Renault Zoe
7. dubna 2019
Renault Zoe je aktuálně nejlevnějším elektromobilem na českém trhu. Jeho recenzi přivážíme i proto, že jde stále o novinku. V tuzemsku se prodává od loňska. Test jsme absolvovali ve výkonnější verzi s označení R110.
Ford Kuga zamíchal výbavami. V nabídce se objevily i nové motory
5. dubna 2019
Před pár dny Ford ukázal novou generaci modelu Kuga. Odcházející ale zaznamenala několik zajímavých změn v ceníku. Kromě zkrácení výbav a speciální akční nabídky přibyly také dva motory. Čtěte podrobnosti.
Test Škody Scala
3. dubna 2019
Lepší jízdní vlastnosti, nový design a bohatší výbava. Škoda Scala překonává svého předchůdce Rapida ve všech vlastnostech. Testovali jsme ji se základním motorem 1.0 TSI, který je pro ni bezesporu nejlepší volbou.
Jak se řídí vozíčkářům? Nové Citigo s ručním ovládání je může vyjít jen na 4000 korun
2. dubna 2019
Jak se řídí, aniž byste se mohli nohou dotknout pedálů? Vyzkoušeli jsme Superb upravený českou firmou API na ruční řízení.
Test Subaru Forester s dvoulitrovým benzinovým motorem
31. března 2019
Prostorné SUV Subaru Forester už koupíte pouze s jediným motorem. Benzinový boxer o výkonu 150 koní se pojí s CVT převodovkou a pohonem všech kol. O zkušenosti s aktuálním vozem jsme rozšířili už tak bohatou recenzi.
Seat Leon přišel o verzi na plyn. Místo toho dostal výkonný turbodiesel
30. března 2019
Španělský hatchback a kombi už nekoupíte s motorem schopným spalovat stlačený zemní plny. České zastoupení značky vyřadilo nejen motor 1.5 TGI, ale také jedinou variantu s pohonem všech kol 2.0 TDI 4WD DSG. Přibyl ale zajímavý turbodiesel.
Úsporná a pohodlná zároveň. Vybíráme dostupná naftová kombi s automatem
29. března 2019
Naložit co nejvíc věcí do kufru, zařadit polohu D a vyrazit na dlouhou cestu. To je jedna z věcí, která naftové kombíky nižší střední třídy s automatem dělá tak přitažlivé. Díky úspornému provozu navíc dojedou poměrně daleko.
Blíží se konec naftových motorů? Diesely jsou levnější než dřív, stojí jako benzin
29. března 2019
Slevy na naftové motory u některých automobilek výrazně přesahují benzinové jednotky. Ušetřit je možné i více než 200 tisíc korun.