Články & recenze

reklama
Test Peugeotu 308 SW 1.5 BlueHDi
28. května 2019
Recenzi Peugeotu 308 SW jsme doplnili o dojmy z dieslového motoru 1.5 BlueHDi o výkonu 96 kW, který se pojí s osmistupňovou automatickou převodovkou. V testu se dočtete o jeho nízké spotřebě i kultivovaném chodu.
Fiat Tipo dostal nové výbavové verze. Kvůli tomu navíc zdražil
24. května 2019
Laciný sedan, hatchback i kombi nyní koupíte ve dvou nových výbavách nazvaných Street a Mirror. Ty přidali oproti předcházejícím verzím některé prvky navíc. I proto jsou nyní dražší. Nárůst ceny ale není až zas tak zásadní.
Test Mercedesu-Benz C 220 d 4Matic po modernizaci
21. května 2019
Céčko dostalo drobný facelift. Ten nic nemění na tom, že v kombinaci povedeného naftového čtyřválce, automatu a pohonu všech kol, jde o vynikající služební auto. Více se dozvíte v testu vozu s nápadným lakem.
Toyota Yaris jezdí v novém ročníku. Zahodila některé motory, má novou výbavu
19. května 2019
Na českém trhu se už nabízí malý hatchback Toyota Yaris v modelovém provedení 2020. To znamená změnu nabídky motorizací, vybrané jednotky zahodily třídveřové i pětidveřová verze. K dispozici je také nová výbava. Nějakou dobu se ale bude současně prodávat ještě starší verze 2019.
Prodeje aut v Česku už klesají pomaleji. Na špici se drží Škoda, VW a Dacia
15. května 2019
Statistiky dubnových prodejů Sdružení dovozců automobilů (SDA) ukazují, že pokles v prodejích aut se zpomaluje. Přesto je ve srovnání s loňskem pořád citelný, zejména pokud jde o první čtyři měsíce a ne jen duben. Pořadí značek je skoro stejné.
Někteří na ně nadávají, jiní na ně nedají dopustit. Přehled automobilových asistentů
15. května 2019
Elektronické systémy jedni vítají pro jejich přínos bezpečnosti, další zatracují, protože nechtějí, aby jim počítače „kecaly“ do řízení.
Renault zlevnil model Kadjar. Ušetříte ve všech výbavách
13. května 2019
Kompaktní SUV Renualt Kadjar je levnější. Na jaro si totiž Francouzi přichystali slevu. Ta se promítá ve všech výbavových verzích. Víme, kolik se dá ušetřit.
Seat vrací oblíbené benzinové motory do svého SUV Ateca
9. května 2019
Nejen kvůli emisím, ale později i kvůli nestíhající výrobě musely značky koncernu Volkswagen na čas vyřadit z ceníků některé benzinové motory. Teď se vracejí zpět. Má je například i Seat Ateca, který se v Česku začal nabízet v modelovém provedení pro rok 2020.
Povinné ručení je pro pojišťovny silně ztrátové. Vybrané řidiče čeká prudké zdražení
9. května 2019
Na pojistném vyberou pojišťovny ročně o zhruba 1,8 miliardy korun méně, než kolik je stojí škody.
Test Peugeotu 2008 1.5 BlueHDi 120 EAT6 GT-Line
7. května 2019
Recenzi baby SUV Peugeot 2008 jsme rozšířili o dojmy z nejdražšího provedení. Test absolvovala varianta se silnějším naftovým motorem dostupná výhradně s automatickou převodovkou. To vše v nejvyšší výbavě GT-Line.