Články & recenze

reklama
Prodeje aut v Česku už klesají pomaleji. Na špici se drží Škoda, VW a Dacia
15. května 2019
Statistiky dubnových prodejů Sdružení dovozců automobilů (SDA) ukazují, že pokles v prodejích aut se zpomaluje. Přesto je ve srovnání s loňskem pořád citelný, zejména pokud jde o první čtyři měsíce a ne jen duben. Pořadí značek je skoro stejné.
Někteří na ně nadávají, jiní na ně nedají dopustit. Přehled automobilových asistentů
15. května 2019
Elektronické systémy jedni vítají pro jejich přínos bezpečnosti, další zatracují, protože nechtějí, aby jim počítače „kecaly“ do řízení.
Renault zlevnil model Kadjar. Ušetříte ve všech výbavách
13. května 2019
Kompaktní SUV Renualt Kadjar je levnější. Na jaro si totiž Francouzi přichystali slevu. Ta se promítá ve všech výbavových verzích. Víme, kolik se dá ušetřit.
Seat vrací oblíbené benzinové motory do svého SUV Ateca
9. května 2019
Nejen kvůli emisím, ale později i kvůli nestíhající výrobě musely značky koncernu Volkswagen na čas vyřadit z ceníků některé benzinové motory. Teď se vracejí zpět. Má je například i Seat Ateca, který se v Česku začal nabízet v modelovém provedení pro rok 2020.
Povinné ručení je pro pojišťovny silně ztrátové. Vybrané řidiče čeká prudké zdražení
9. května 2019
Na pojistném vyberou pojišťovny ročně o zhruba 1,8 miliardy korun méně, než kolik je stojí škody.
Test Peugeotu 2008 1.5 BlueHDi 120 EAT6 GT-Line
7. května 2019
Recenzi baby SUV Peugeot 2008 jsme rozšířili o dojmy z nejdražšího provedení. Test absolvovala varianta se silnějším naftovým motorem dostupná výhradně s automatickou převodovkou. To vše v nejvyšší výbavě GT-Line.
Kia Sportage zdražila naftové motory. Zaplatíte za ně o 20 tisíc víc
5. května 2019
Korejská automobilka zdražila své úspěšné kompaktní SUV, které před nedávnem prošlo faceliftem. Nově si za všechny naftové motorizace ve všech výbavách zaplatíte o 20 tisíc korun víc.
Peugeot už prodává své největší kombi 508 SW. Známe jeho cenu
3. května 2019
Na českém trhu se začal prodávat kombík Peugeot 508 SW. Oproti sedanu je o 35 tisíc korun dražší. Na kolik vyjde s jednotlivými motorizacemi a co nabízí při srovnání s konkurencí najdete v článku.
Fiat zdražil rodinné Dobló Panorama i jeho vetší verzi XL
30. dubna 2019
MPV na bázi dodávky přidalo na ceně. Zdražení se týká nejen všech výbavových variant modelu Panorama, ale i verze Panorama XL s vybraným motorem. Zdražení ale naštěstí není příliš výrazné.
Test Mazdy 6 Wagon 2018
28. dubna 2019
Recenzi Mazdy 6 Wagon přivážíme kvůli tomu, že kombík loni prodělal už třetí modernizaci. Testovali jsme Mazdu 6 Wagon v překvapivě bohaté základní výbavě Challenge s naftovým motorem 2.2 Skyactiv-D/110 kW.