Články & recenze

reklama
Nejúspornější auta na českém trhu
28. června 2015
Nová auta s naftovými motory se chlubí spotřebou již od tří litrů na každých sto kilometrů. Benzinové agregáty to zvládají za méně než čtyři litry. Žebříčkům spořínků v obou kategoriích dominují peugeoty.
Test nového BMW X6
27. června 2015
Nové BMW X6 jsem testoval s benzinovým osmiválcem ve verzi 50i. Recenze ale nehodnotí pouze zážitky s tímto motorem, který mastodontního křížence kupé a terénního auta vystřelí ke stovce za méně než pět vteřin...
Test Fiatu 500X
26. června 2015
Recenzi Fiatu 500X přivážíme nedlouho po uvedení nafouknuté a terénní pětistovky na český trh. Testovali jsme tři různé varianty kompaktního SUV. Vyzkoušeli jsme auta na benzin i naftu, s pohonem dvou i čtyř kol.
Škoda Superb má za bezpečnost pět hvězd, Hyundai i20 čtyři
25. června 2015
Tři nová vysvědčení za bezpečnost vystavila nezávislá organizace Euro NCAP. Maximální počet pěti hvězd získala nová Škoda Superb, o jednu hvězdu méně si připsal malý hatchback Hyundai i20 a jen tři hvězdy dostal minivůz Fiat Panda Cross.
Renault přivezl do Česka univerzální model Kadjar. Zvládne asfalt i terén
24. června 2015
Automobil oblíbené kategorie SUV nižší střední třídy začal vyrábět i Renault. Auto do městské džungle i terénu se jmenuje Kadjar a jezdí s pohonem přední nápravy, nebo všech kol. Prodává se od 489 900 Kč.
Nová Škoda Superb Combi se bude prodávat od 629 900 korun
23. června 2015
Škoda odtajnila ceník nového Superbu Combi. Ve srovnatelných provedeních bude stát o třicet tisíc víc než liftback, takže nejlevnější varianta přijde na 629 900 korun. Porovnali jsme ji s konkurenty i současnou generací.
Test modernizované Toyoty Avensis Touring Sports
22. června 2015
Facelift neboli modernizace kombíku od Toyoty Avensis se v Česku objeví až v červenci, ale recenzi přivážíme s předstihem už nyní. Manažerský kombík jsme testovali ve Švýcarsku a nevynechali ani nové motory od BMW.
Deset nejlevnějších manažerských aut na naftu s výkonem alespoň 100 kW
21. června 2015
Výkonná naftová auta jsou mezi manažery nejoblíbenějšími služebními vozy. Hledali jsme deset nejlevnějších sedanů a liftbacků střední třídy s turbodiesely pod kapotou a výkonem aspoň 100 kW. Dají se pořídit pod 600 tisíc korun.
Nissan zlevnil nový benzinový motor pro X-Trail a zdražil Pulsar
20. června 2015
Nissan rozšířil nabídku motorů pro rodinné SUV X-Trail o benzinovou šestnáctistovku s turbem, kterou krátce po uvedení na trh zlevnil o šedesát tisíc a udělal z ní s cenou od 533 900 korun nejdostupnější variantu.
Hyundai i30 láká na výhodnou limitovanou edici. Zároveň zdražil
19. června 2015
Hyundai uvedl na trh výhodné verze svého nejprodávanějšího modelu, rodinné i30. Vždy jedno provedení hatchbacku i kombíku zlevnilo a zároveň dostalo zdarma výbavu za 21 tisíc. Ostatní varianty ale o dvacet tisíc zdražily.