Články & recenze

reklama
Škoda Rapid Spaceback se prodává s doplňky do terénu jako Scoutline
9. října 2015
Nová varianta ScoutLine připodobňuje kompaktní hatchback Škoda Rapid Spaceback vozům SUV. Zároveň jde o nejlépe vybavené provedení modelu. Prodává se od 399 900 korun a dá se kombinovat se všemi dostupnými motory.
Subaru Levorg - nový kombík s pohonem všech kol stojí od 759 tisíc
8. října 2015
Subaru uvedlo na český trh nový sportovně laděný kombík na pomezí kompaktů a manažerských aut. Prodává se výhradně s pohonem všech kol, benzinovým turbomotorem a automatickou převodovkou. Stojí od 759 tisíc, ve standardu disponuje bohatou výbavou.
Aféra Volkswagenu zatím prodej nových aut v Česku vůbec neovlivnila
6. října 2015
Všechny čtyři velké značky koncernu Volkswagen prodávané v Česku zaznamenaly v září vysoký meziroční růst registrací nových aut. Škoda si polepšila o 25 %, Volkswagen o 27 %, Seat o 40 % a Audi o 35 %. Celý trh rostl o 14 %.
Test MPV Kia Venga pro rok 2015
5. října 2015
Kia Venga prošla koncem 2014 modernizací, po níž jsme ji otestovali s benzinovou šestnáctistovkou. Recenze si všímá rozdílů proti předchozí verzi a kladů i záporů v porovnání s konkurenčními malými MPV.
Nejúspornější manažerská auta
4. října 2015
Jedenáct modelů střední třídy prodávaných na českém trhu se podle výrobce spokojí se spotřebou čtyři litry nafty a méně. Jsou mezi nimi sedany, liftbacky, hatchback i kombíky. Nejúspornější Ford Mondeo ECOnetic žere jen 3,6 l nafty na 100 km.
Vitara dostala jako první Suzuki benzinový turbomotor
2. října 2015
Suzuki Vitara je v Česku nově k dostání s benzinovým turbomotorem 1.4 BoosterJet, který se pojí výhradně s novou sportovně laděnou výbavou S. Další novinku představuje dvouspojková automatická převodovka TCSS.
Test Smartu Forfour
1. října 2015
Kdo čeká od recenze smartu článek o pidiautíčku pro dva lidi, tak se možná bude divit, že existuje i větší verze tohoto vozu pro čtyři osoby. Otestovali jsme nový Smart Forfour.
Škoda Superb Combi 1.6 TDI GreenLine se chlubí rekordně nízkou spotřebou
30. září 2015
Škoda uvedla na český trh nejúspornější verzi nového Superba. Provedení 1.6 TDI GreenLine spotřebuje podle výrobce jen 3,7 l nafty na každých 100 km jako liftback i kombík. Auto se prodává od 616 900 korun.
Test modernizovaného hatchbacku Kia cee´d
29. září 2015
Kia cee´d druhé generace nedávno prošla změnami, které jsme otestovali v okolí jejího rodiště, slovenské Žiliny. Recenze shrnuje hlavní výhody a slabiny vozu vůči ostatním hatchbackům nižší střední třídy.
Octavia RS má poprvé pohon všech kol. Zajišťuje ho motor ze Scouta
28. září 2015
Sportovní verze Škody Octavia označovaná RS ve variantách liftback i Combi dostala poprvé pohon všech kol. Zatím se týká pouze naftové verze 2.0 TDI s automatickou převodovkou DSG. Stejný motor dosud poháněl poloterénní model Scout.