Články & recenze

reklama
Deset nejoblíbenějších značek nových aut v říjnu na českém trhu
5. listopadu 2015
Aféra koncernu Volkswagen s dieselovými motory se na českém trhu v říjnu vůbec neprojevila. U všech značek skupiny VW rostly registrace nových aut rychleji než celý trh. A ten si meziročně polepšil o více než deset procent.
Podzimní nárazové testy - ze sedmi aut jen tři nedostala pět hvězd
4. listopadu 2015
Nové generace modelů Audi A4, Honda HR-V, Honda Jazz a Hyundai Tucson obdržely od nezávislé organizace Euro NCAP nejlepší možné vysvědčení v podobě pěti hvězd za bezpečnost. Mazda MX-5, Opel Karl a Volkswagen Caddy mají o hvězdu méně.
Test elektromobilu Kia Soul EV
3. listopadu 2015
Elektromobilům patří automobilová budoucnost, o tom pochybuje málokdo. I proto postupně přivážíme jejich recenze, i proto došlo na test vozu Kia Soul EV. Porovnáváme ho s tradiční verzí i ostatními elektromobily.
Renault Captur Advantage - s klimatizací a rádiem za 314 900 Kč
2. listopadu 2015
Renault uvedl na trh nový stupeň výbavy malého SUV Captur - Advantage. Na rozdíl od základní verze Life obsahuje klimatizaci a rádio. Stojí jen o pět tisíc víc, tedy od 314 900 korun s benzinovým turbomotorem 0.9 TCe.
Přehled nejúspornějších kombíků na českém trhu
1. listopadu 2015
Aktuálně nejúspornějším kombíkem na českém trhu vyjma hybridů je Peugeot 308 SW 1.6 BlueHDI (na snímku), který si řekne o 3,2 l nafty na 100 km. Mezi jedenácti nejméně žravými auty této kategorie se umístily i všechny tři škodovky.
Test Volva V60 Cross Country
31. října 2015
Otestovali jsme nového zástupce kategorie allroadů, tedy aut pro milovníky aktivního životního stylu. V recenzi se Volvo V60 CC předvedlo jako reprezentativní vůz s příjemným motorem, ale tužším podvozkem.
DS4 se prodává v modernizované verzi a nově i jako Crossback
30. října 2015
Značka DS uvedla na český trh druhý modernizovaný model poté, co se navenek osamostatnila od Citroënu. Kompaktní hatchback DS4 se snížil a oblékl do nového hávu. Zároveň se začala za zvýšeném podvozku předchozí verze prodávat i terénně vyhlížející varianta DS4 Crossback.
Test modernizovaného Mercedesu třídy A
29. října 2015
Krátce po představení na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu jsme na tuzemských silnicích otestovali modernizované provedení Mercedesu A. V recenzi jsme se zaměřili na popis změn a dojmy z řízení verze 180D.
Kia doprodává Sportage. Podruhé zlevnila naftový motor 1.7 CRDi
28. října 2015
Kia Sportage v říjnu zlevnila o deset tisíc ve verzi s naftovým motorem 1.7 CRDi. Slevu pět tisíc jsme přitom na tuto pohonnou jednotku zaregistrovali i v září. Porovnali jsme Sportage 1.7 CRDi s konkurenty.
Test nového Volkswagenu Caddy
27. října 2015
Volkswagen Caddy letos přijel na český trh ve čtvrté generaci. Podrobná recenze se soustředí na změny, které u osobní verze kompaktní dodávky nastaly. Test se zaměřuje také na klady a zápory při porovnání se soupeři.