Články & recenze

reklama
Test modernizovaného Volkswagenu Sharan
12. října 2015
Recenzi VW Sharan přivážíme poté, co velkoprostorový rodinný vůz prodělal začátkem letošního roku facelift. Na první pohled sice Sharan zůstává skoro stejný jako dřív, test ale odhalí, že uvnitř se toho změnilo dost.
Změny cen nových aut začátkem října
11. října 2015
Ceny nových aut se v úvodu čtvrtého kvartálu vydaly oběma směry, často i v rámci jedné značky. Třeba u Citroënu, Nissanu nebo Peugeotu. Nejvíce zlevnil naftový naftový Peugeot 3008 nebo Kia cee´d GT. Zdražil například Ford Kuga.
Test Seatu Leon ST Cupra
10. října 2015
Jeden z nejrychlejších kombíků jsme testovali jak ve sportovním režimu tak při běžné jízdě. Recenze prozradí, zda s ním lze vozit i děti do školky, nebo jde o auto, které by měli řídit jen držitelé závodní licence.
Škoda Rapid Spaceback se prodává s doplňky do terénu jako Scoutline
9. října 2015
Nová varianta ScoutLine připodobňuje kompaktní hatchback Škoda Rapid Spaceback vozům SUV. Zároveň jde o nejlépe vybavené provedení modelu. Prodává se od 399 900 korun a dá se kombinovat se všemi dostupnými motory.
Subaru Levorg - nový kombík s pohonem všech kol stojí od 759 tisíc
8. října 2015
Subaru uvedlo na český trh nový sportovně laděný kombík na pomezí kompaktů a manažerských aut. Prodává se výhradně s pohonem všech kol, benzinovým turbomotorem a automatickou převodovkou. Stojí od 759 tisíc, ve standardu disponuje bohatou výbavou.
Aféra Volkswagenu zatím prodej nových aut v Česku vůbec neovlivnila
6. října 2015
Všechny čtyři velké značky koncernu Volkswagen prodávané v Česku zaznamenaly v září vysoký meziroční růst registrací nových aut. Škoda si polepšila o 25 %, Volkswagen o 27 %, Seat o 40 % a Audi o 35 %. Celý trh rostl o 14 %.
Test MPV Kia Venga pro rok 2015
5. října 2015
Kia Venga prošla koncem 2014 modernizací, po níž jsme ji otestovali s benzinovou šestnáctistovkou. Recenze si všímá rozdílů proti předchozí verzi a kladů i záporů v porovnání s konkurenčními malými MPV.
Nejúspornější manažerská auta
4. října 2015
Jedenáct modelů střední třídy prodávaných na českém trhu se podle výrobce spokojí se spotřebou čtyři litry nafty a méně. Jsou mezi nimi sedany, liftbacky, hatchback i kombíky. Nejúspornější Ford Mondeo ECOnetic žere jen 3,6 l nafty na 100 km.
Vitara dostala jako první Suzuki benzinový turbomotor
2. října 2015
Suzuki Vitara je v Česku nově k dostání s benzinovým turbomotorem 1.4 BoosterJet, který se pojí výhradně s novou sportovně laděnou výbavou S. Další novinku představuje dvouspojková automatická převodovka TCSS.
Test Smartu Forfour
1. října 2015
Kdo čeká od recenze smartu článek o pidiautíčku pro dva lidi, tak se možná bude divit, že existuje i větší verze tohoto vozu pro čtyři osoby. Otestovali jsme nový Smart Forfour.