Články & recenze

reklama
Dvacet nejoblíbenějších značek na evropském trhu v květnu 2016
16. června 2016
Evropský trh s novými auty v květnu vyrostl proti stejnému období roku 2015 téměř o šestnáct procent. Šlo o 33. růstový měsíc v řadě. V plusu byla drtivá většina značek i zemí. Škoda obsadila tradiční desáté místo s růstem přes 14 procent.
Test Dacie Sandero Stepway s automatem
15. června 2016
Recenzi malého offroadově se tvářícího vozu jsme obohatili o zkušenosti s jízdou v nově nabízené variantě tříválcového benzinového motoru spojeného s robotizovanou převodovkou
Nové Volvo S90 nahrazuje starší model S80. Novinku představuje kombík V90
14. června 2016
Volvo zveřejnilo ceníky nových modelů S90 a V90. Jde o auta vyšší střední třídy, tedy pro top manažery a movité jedince, páry nebo rodiny. Porovnali jsme jejich technické údaje, ceny a výbavy s konkurenty.
Ford Ka+: Novinka z Indie už není minivůz, ale konkurent Fiesty nebo Fabie
13. června 2016
Ford zveřejnil ceník nového modelu Ka+. Na rozdíl od dřívějšího Fordu Ka už nejde o třídveřový minivůz, ale o téměř čtyřmetrové auto velikosti Fiesty nebo Fabie. Vyrábí se v Indii a prodávat se bude od 288 990 korun.
10 nejlevnějších aut s automatickým řazením
12. června 2016
Deset nejlevnějších aut, která řadí sama, se dá pořídit za necelých 270 tisíc korun. Většinou mají takzvané robotizované převodovky, které mají uvnitř stejné součástky jako převodovky pro ruční řazení, ale fungují automaticky.
Test Fiatu Tipo se základním benzinovým motorem
11. června 2016
Obohatili jsme recenzi sedanu Fiat Tipo o nově nabyté zkušenosti se základním benzinovým motorem. Čytřválec o objemu 1,4 litru neoslní dynamikou, ale potěší spotřebou. V testu najdete i dojmy z levného interiéru.
Hyundai Grand Santa Fe: Také větší bratr je po faceliftu a v Česku přijde na necelých 1,18 milionu korunu
10. června 2016
Na autosalonu v Chicagu představil Hyundai inovovanou verzi modelu Grand Santa Fe, který je největším SUV v nabídce a v celém portfoliu stojí hned pod vlajkovou lodí Genesis. Nyní je k mání i na českém trhu.
Test Škody Octavia s novým motorem 1.0 TSI
9. června 2016
Recenzi aktuální generace Škody Octavia jsme rozšířili o první zkušenosti s nově zaváděnou motorizací 1.0 TSI, což je benzinový tříválec s turbem. Rovněž jsme v praxi vyzkoušeli účinnost adaptivního podvozku DCC.
Základní verze Citroënu Berlingo je levnější, ostatní modely však podražily
8. června 2016
Citroën začátkem června změnil ceníky a v převážné většině šlo o zdražení. Výjimkou je model Berlingo, který zčásti podražil, ale u některých variant došlo také k zlevnění. Základní verze Live s motorem 1.6 VTi/72 kW nyní vyjde na 334 900 Kč.
Peugeot 308: jen mírné zdražení
7. června 2016
Modelová řada 308 se povedla, mezi peugeoty si drží druhé místo v registracích, celkově uzavírá třetí desítku. Některé verze nyní zdražily o 2500 až 5000 korun. Podívejme se na aktuální nabídku řady 308 podrobně.